Biography NL

logos

Wordt er nog goede poprock gemaakt in Nederland? Jazeker! Roads To Roam overtuigt op de EP The Shadow Of Myself met vijf aanstekelijke gitaarpopliedjes, met doorleefde vocalen en een lekker wijds bandgeluid. Het product van de vriendschap van vijf jongens uit Hilversum die samen een echte band vormen.

Roads To Roam debuteerde in 2015 met de EP A Guide To Your Mind. De daarvan afkomstige single Building Bridges werd enthousiast ontvangen. Domien Verschuuren (3FM) sprak van ‘echt een eigen geluid’ en ook Radio Veronica’s Countdown Café was onder de indruk. Sindsdien geldt het vijftal als een belofte. Op hun tweede EP The Shadow Of Myself lossen ze die meer dan in.

De afgelopen twee jaar stond Roads To Roam al een kleine honderd keer op de planken. Inmiddels heeft de band live een behoorlijke reputatie. Niet voor niets is het de eerste band die talent support krijgt van het Hilversumse poppodium De Vorstin. De band kan gebruik maken van alle faciliteiten, krijgt eigen headline shows en wordt meegenomen in uitwisselingsprojecten met andere poppodia.

Is The Shadow Of Myself de opmaat naar de grote doorbraak? Luister en oordeel zelf.

-

Daan-bio

Daan Solleveld (1991)
Zanger

Daan is op zeer jonge leeftijd in aanraking gekomen met muziek. Door zijn muzikale familie leerde hij vroeg gitaar en piano spelen en op zijn 10e begon hij ook te zingen. Na verschillende bandformaties heeft hij zijn match in Roads To Roam gevonden.
Naast de muziek is Daan afgestudeerd als fysiotherapeut.

Muzikale helden: John Mayer, Gavin Degraw, Something Corporate
Eigenaardigheid: Daan kan zich niet weerhouden er on stage een boer tussendoor te laten glippen.

-

Pieter-bio

Pieter Boutkan (1991)
Bassist, backing vocals

Pieter is vroeg begonnen met muziek, maar heeft zich de laatste paar jaar gespecialiseerd in de bass. Door zijn interesse in meerdere instrumenten heeft hij in verschillende bandjes gespeeld. Hij schrijft graag muziek en houdt ervan om een ‘feel’ aan een nummer te geven.
Pieter is afgestudeerd ontwerper aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht. Daarnaast is hij eigenaar van Studio Bij Product.

Muzikale held/in: Radiohead, The Maccabees, Patrick Watson, Nothing But Thieves
Eigenaardigheid: Pieter kan niet zomaar een nummer stopzetten. Voor zijn gemoedstoestand moet het out faden.

-

Rick-bio

Rick de Jongh (1990)
Drummer

In zijn 12de levensjaar raakte Rick geïnteresseerd in drummen. Samen met zijn basisschoolvriend Roy speelde hij graag muziek en ontwikkelde hij zich gaandeweg tot de drummer die hij nu is. Zijn drumspel speelt een essentiële rol in de opbouw en climax van de nummers.
Naast de band is hij full-time leerkracht op een basisschool.

Muzikale held/in: Kensington, Pink Floyd, Coldplay
Eigenaardigheid: Rick krijgt er de kriebels van als iemand op droge servetjes kauwt.

-

Roy-bio

Roy van der Heijden (1991)
Gitarist, producer

Roy wist al vroeg dat hij later de muziek in wilde gaan. Op zijn 11e begon hij met het bespelen van de gitaar en al snel volgde de interesse voor andere instrumenten. Daarbij was hij ook al aan het componeren.
Na in veel bands te hebben gespeeld, speelt hij nu met passie en plezier bij Roads To Roam.
Naast Roads To Roam studeert hij Composition & Music Production aan de HKU. Ook componeert hij muziek voor programma’s, reclames en artiesten.

Muzikale held/in: Biffy Clyro, Hammock, Coldplay
Eigenaardigheid: Roy heeft issues het geluid dat geproduceerd wordt door het wrijven over halfmatte icetea glazen.

-

Boyan-bio

Boyan van der Heijden (1996)
Toetsenist

Boyan is door zijn broer begonnen met pianospelen. Na kort in verscheidene bandjes gezeten te hebben is Boyan terecht gekomen bij Roads To Roam, waar hij een extra gelaagdheid aan de nummers toevoegt. Naast de band is Boyan werkzaam als stemacteur in films en series.

Muzikale held/in: Rocket Summer, John Newman, Avicii
Eigenaardigheid: Boyan maakt altijd net iets meer geluid dan de rest