Biography NL

logos

Roads To Roam maakt stevige pop/rock. De diepgewortelde samenwerking tussen de 5 vrienden brengt catchy maar toch harde nummers voort. Hun singles werden op onder anderen 3FM ‘fenomenaal ontvangen’, aldus Domien Verschuuren: ‘echt een eigen geluid!’. Ook Radio Veronica’s Countdowncafé was onder de indruk van het vijftal.

Roads To Roam is bekroond tot “Vorstin Talent”. Dit betekent dat Podium de Vorstin alles wil doen om het vijftal naar de top te helpen. De band krijgt eigen headline shows en zal worden meegenomen in uitwisselingsprojecten met andere poppodia.

Voor bandleden Roy van der Heijden en Rick de Jongh is dit de derde en ultieme formatie. Daan Solleveld had al eerder kennisgemaakt en kort daarna maakten Pieter Boutkan en Boyan van der Heijden het vijftal compleet.

Hun eerste EP “A Guide To Your Mind” werd begin 2014 uitgebracht in Podium de Vorstin. Catchy pop/rock met een flinke rand, dat is wat hun debuut EP laat horen. Inmiddels zijn hun nieuwe singles “Walking Away” en “We Are” een feit en is de laatste single “Safe” net kraakvers uitgekomen. Beide singles zijn weer tot stand gekomen door de samenwerking met Hans Bedeker als producer en Dennis Krijnen als geluidstechnicus.

Na support shows bij Only Seven Left, Tim Akkerman en Heavylight willen ze meer!

Meerdere wegen leiden naar Rome en Roads To Roam is hard op weg.

-

Daan-bio

Daan Solleveld (1991)
Zanger

Daan is op zeer jonge leeftijd in aanraking gekomen met muziek. Door zijn muzikale familie leerde hij vroeg gitaar en piano spelen en op zijn 10e begon hij ook te zingen. Na verschillende bandformaties heeft hij zijn match in Roads To Roam gevonden.
Naast de muziek is Daan afgestudeerd als fysiotherapeut.

Muzikale helden: John Mayer, Gavin Degraw, Something Corporate
Eigenaardigheid: Daan kan zich niet weerhouden er on stage een boer tussendoor te laten glippen.

-

Pieter-bio

Pieter Boutkan (1991)
Bassist, backing vocals

Pieter is vroeg begonnen met muziek, maar heeft zich de laatste paar jaar gespecialiseerd in de bass. Door zijn interesse in meerdere instrumenten heeft hij in verschillende bandjes gespeeld. Hij schrijft graag muziek en houdt ervan om een ‘feel’ aan een nummer te geven.
Pieter is afgestudeerd ontwerper aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht. Daarnaast is hij eigenaar van Studio Bij Product.

Muzikale held/in: Radiohead, The Maccabees, Patrick Watson
Eigenaardigheid: Pieter kan niet zomaar een nummer stopzetten. Voor zijn gemoedstoestand moet het out faden.

-

Rick-bio

Rick de Jongh (1990)
Drummer

In zijn 12de levensjaar raakte Rick geïnteresseerd in drummen. Samen met zijn basisschoolvriend Roy speelde hij graag muziek en ontwikkelde hij zich gaandeweg tot de drummer die hij nu is. Zijn drumspel speelt een essentiële rol in de opbouw en climax van de nummers.
Naast de band is hij full-time leerkracht op een basisschool.

Muzikale held/in: Kensington, Pink Floyd, Coldplay
Eigenaardigheid: Rick krijgt er de kriebels van als iemand op droge servetjes kauwt.

-

Roy-bio

Roy van der Heijden (1991)
Gitarist, producer

Roy wist al vroeg dat hij later de muziek in wilde gaan. Op zijn 11e begon hij met het bespelen van de gitaar en al snel volgde de interesse voor andere instrumenten. Daarbij was hij ook al aan het componeren.
Na in veel bands te hebben gespeeld, speelt hij nu met passie en plezier bij Roads To Roam.
Naast Roads To Roam studeert hij Composition & Music Production aan de HKU. Ook componeert hij muziek voor programma’s, reclames en artiesten.

Muzikale held/in: Biffy Clyro, Hammock, Coldplay
Eigenaardigheid: Roy heeft issues het geluid dat geproduceerd wordt door het wrijven over halfmatte icetea glazen.

-

Boyan-bio

Boyan van der Heijden (1996)
Toetsenist

Boyan is door zijn broer begonnen met pianospelen. Na kort in verscheidene bandjes gezeten te hebben is Boyan terecht gekomen bij Roads To Roam, waar hij een extra gelaagdheid aan de nummers toevoegt. Naast de band is Boyan werkzaam als stemacteur in films en series.

Muzikale held/in: Rocket Summer, John Newman, Avicii
Eigenaardigheid: Boyan maakt altijd net iets meer geluid dan de rest